Capitalismul, 2: Economia capitalistă Jean Baechler

ISBN:

Published: 2005

Paperback

328 pages


Description

Capitalismul, 2: Economia capitalistă  by  Jean Baechler

Capitalismul, 2: Economia capitalistă by Jean Baechler
2005 | Paperback | PDF, EPUB, FB2, DjVu, talking book, mp3, RTF | 328 pages | ISBN: | 8.39 Mb

Traducere: Mihai-Eugen Avădanei, Angelica Dobre, Livia IacobSoarta ideologica a capitalismului a cunoscut o surprinzatoare rasturnare in cursul ultimilor douazeci si cinci de ani. Din obiect de oprobriu, a devenit solutia la moda pentru toate releleMoreTraducere: Mihai-Eugen Avădanei, Angelica Dobre, Livia IacobSoarta ideologica a capitalismului a cunoscut o surprinzatoare rasturnare in cursul ultimilor douazeci si cinci de ani. Din obiect de oprobriu, a devenit solutia la moda pentru toate relele care impovareaza omenirea. in vreme ce multi ii preziceau iminenta pieire, tarile se intrec in a-l adopta.

Daca privim mai de aproape, unanimitatea pare mai putin asigurata, caci unii entuziasti ai capitalismului se grabesc sa denunte si sa respinga capitalismul salbatic, ferindu-se insa sa dea cea mai mica definitie a acestuia.Jean BaechlerCeea ce-si propune Jean Baechler, prin aceasta ultima carte a sa, este o teorie politica a capitalismului modern. Aceasta ii este ambitia si, trebuie sa recunoastem, ceea ce si-a propus i-a reusit. A reusit sa convinga ca tema ca atare, capitalismul, ramine un obiect privilegiat de reflectiune teoretica si doctrinara. I-a reusit incercarea de a verifica sentimentul ca omenirea navigheaza in momentul de fata intre doua faze si doua lumi, reexaminind natura capitalismului, formele de exprimare, inradacinarea in datele culturale si politice europene, capacitatile sale de universalizare, actualizarea acestor capacitati si consecintele de drept ale acestei actualizari pentru omenire.Ion PohoataAutorul propune o istorie a capitalismului, evidentiind totodata democratia ca premisa fundamentala a acestuia.

Volumul prezinta un interes deosebit in special in România, in contextul trecerii la o noua etapa istorica, printre ale carei trasaturi esentiale se numara economia capitalista.Enter the sum

Related Archive BooksRelated Books


Comments

Comments for "Capitalismul, 2: Economia capitalistă":


pyronetwork.eu

©2010-2015 | DMCA | Contact us